En aquest apartat esmentaré algun llibre o còmic que faci referencia als gladiadors, sigui interesant i que mitjançant la lectura puguem esbrinar mes coses sobre la vida de aquests lluitadors.

Espàrtac:
external image Espartaco%2BHoward%2BFast.jpgAutor: Howard Fast

Any publicació: 1952

Quantitat de pàgines: 499

Editorial: Edhasa

Títol original: Spartacus


El jove pastor Espàrtac es converteix en un militar del poderós exèrcit romà, però el contacte amb la bogeria de les batalles i amb la injustícia li porten a desertar. No obstant això, és capturat com a esclau i convertit en un cèlebre gladiador, per acabar convertint-se en el líder de la rebel·lió dels gladiadors de l'any 73 a. C.
Tot un clàssic de la literatura del segle XX indispensable per saber mes sobre la vida dels gladiadors.
Els gladiadors de Càpua:

external image 9788478889747.jpg?201008171909
Autor: Caroline Lawrence

Editorial: Salamandra

Any de publicació: 2004

Numero de pagines: 192A Roma, L’emperador Tito a decretat la celebració de cent dies de jocs per així inaugurar el magnífic amfiteatre de Flavi.

Convençuts de que el seu amic Jonarán no ha mort, Flavia, Nubia i Lupo organitzen un viatja a la capital del imperi amb l’excusa de poder presenciar tal esdeveniment . arribats a la gran ciutat, la seva cerca els portarà a enfrontats tant amb besties espantoses com a perillosos criminals, abans de descobrir el que cap d’ells hauria imaginat. Els combats de gladiadors y las terribles feres que feien del circ romà un del espectacles mes impactants del món, convertiran aquesta novel·la en una de les mes emocionant d’aquesta sèrie.


Gladiador:

external image gladiador-ebook-9788499891026.jpg

Escrit per: Gordon Russell

Editorial: Debolsillo

Any de publicació: 2006

Numero de pagines: 512

A l’any 68 D.C quatre homes eren candidats per a ser escollits emperador després de la mort de Neró, aquets eren els governants de Tarragona, Lusitania, Judea y Germania.
En aquest temps de guerra civil un metge anomenat Valeri es veu obligat a ajudar a un gladiador del governador germànic, el qual a escapat de l’escola de gladiador y es compromet a ajudar-lo a escapar. Per tal de ajudar-lo Valeri demana ajuda a el seu germà, Antoni Primo, un capità a les ordres del governant de Tarragona, que accepta acollir al gladiador al seu cos de legionaris. Valeri es disposa a trobar-se amb la seva estimada, una sacerdotessa anomenada Velunda, però el governador de Germania, Vitelio, de l’hi ha avançat, i després de escoltar la predicció de la sacerdotessa que li predestina un futur en que un home anomenat Orpheus l’hi representaria un perill terrible, decideix matar a la jove. Valeri arriba a temps de prendre a la seva estimada entre els braços abans de que expiri i sentir las seves profètiques paraules, Seràs Orpheus i estaré sempre amb tu?. El governador presencia la escena amagat i acusa a valer del crim. Gracies a la fama que te com a metge no es ajusticiat, si no entregat al rei celta, poc després presencia una lluita de gladiadors que l’hi canvià la vida, el gladiador a qui va salvar ara es condemnat a mort desprès de la lluita i Valeri no dubta en atacar al emperador per defensar-lo.


L'esclau de la sorra:

external image El-esclavo-de-la-arena-BOLSILLO1.jpg
Autor: Gordon RussellEditorial: DebolsilloAny de publicació: 2010Numero de pagines: 413Valeri un metge que passarà a convertir-se en un gladiador i líder d’un exercir que combatrà amb la tirania imperial, una es epopeia que explica la historia de un metge roma que es condemnat a convertir-se en gladiador per venjar la mort de la seva estimada esposa. Encara que la seva fama com a lluitador no l’hi ajudarà i acabarà treballant com a esclau de la construcció al Coliseu fins que aconsegueix fugir a Judea. Allà organitzarà un exèrcit de gladiadors i proscrits amb els quals anirà a enfrontar-se amb la corrupció romana en cara que amb la mateixa mala sort. De nou acabarà en captivitat i tindrà que tornar a lluitar en la sorra, en la inauguració del gran circ romà.

Gladiadors:


external image PORTADA-LIBRO-9788497631471-MAX.jpg

Autor: Daniel P. Mannix

Editorial: Nowtilus

Any de publicació: 2004

Numero de pagines: 212Un llibre on es reviu una de les escenes típiques romanes, els seus aclamats guerrers que combatien feroçment per entretenir a la gent en un terrible joc de sang i mort. Una breu historia on narra com en els Ludi (escola de gladiadors) com s’ensinistrava a fugitius, presoners, o delinqüents en les dures arts dels gladiadors, i com es llançaven a la sorra per aconseguir la gloria o la mort.CÓMICS:

Astérix gladiador:
external image 04gb.jpg
Autors:

Albert Uderzo (dibuix)

René Goscinny (guió)

Títol original: Astérix Gladiateur

Editor: Hachette Livre

Primera publicació: Piloti no 126 (22/03/1962)

numero de pagines: 48Calígula Pocospélus va a la vila dels Gals per a visitar al seu amic el Centurió perquè va de vacances a Roma i porta-li un regal a Juli Cèsar, però ell el que vol porta-li es un fort i poderós Gal i envia al seus homes perquè raptin a Asurancetúrix, però un nen presencia l’acte i s’ho diu a Astérix i Obélix i ells informen a Abraracúrcix que es el cap de la vila. Els gals van a la vila romana a rescatar al seu company però s’assabenten de que a sigut enviat a Roma, llavors envien a Astérix i Obélix a rescatar-lo.
Quan arriben a Roma es troben amb un gal anomenat Jabalix que els informa que el seu company esta tancat al Circ. A Cesar com no l´hi impressiona el regal mana que preparin als gladiadors per que el llencin als lleons en els pròxims llocs. Astérix i Obélix s’acaben presentant voluntaris per a gladiadors per poder rescatar al seu amic i tornar a casa.

Gladiador:


external image tapa-Gladiador-4.jpgexternal image 33.jpg


Guió: Ricardo Ferrari

Dibuix: Oscar capristo.

Editorial: Belerofonte

Any de publicació: 2009

Numero de pagines: 52
La majoria dels gladiadors eren esclaus destinats a una mort violenta. Uns pocs, eren homes lliures, que triaven intentar aquesta vida brutal i breu per la glòria que de vegades aconseguien. Però només un va ser gladiador per el destí. Caladus Semproni Albi concentra en el seu puny i en el seu tall tota la violència del mite.

Bibliografia:
http://www.casadellibro.com
http://mvd1138.blogspot.com.es
http://es.wikipedia.orgSònia Pérez