Qui eran els secutors ?


external image secutor.jpg

Els secutors ( “caçadors” en llatí ) eran un tipus de gladiadors ordinaris ( comuns ) de l’ Aintiga Roma que conformaven la divisió més equipada dels jocs romans. Rebien aquest nom ja que en els seus combats amb els reciaris seguien el rival un cop haver fallat amb la xarxa per evitar que aquest pogués llançar-la de nou.
Els secutors estaven especialment entrenats per lluitar contra els reciaris ( tipus de gladiadors armats amb un trident i una xarxa )

external image 5765260495_0fde8a7871.jpg

Quina vestimenta portàven ?


Duien un escut rectangular i gran, similar al dels legionaris, anomenat Scutum. Una espasa curta ( gladius ) al principi i una de més llarga ( spatha ) més tard, i un casc esfèric que formava part d’una armadura pesada gairebé completa.


external image 508241861_2cc35f052d.jpg

El conjunt armamentístic pesava entre 15 Kg i 18 Kg. Aquest era el seu principal problema. A la llarga es convertí en el punt feble dels secutors, i els altres gladiadors ho utilitzaren provocant combats de resistència i esperant a que el secutor s’esgotés.

Quan es van originar ?

Els secutors es van originar aproximadament l’any 50 d.C.

external image gladiators.jpgPreguntes:


1. Quin és l'origen del nom dels Secutores ?
2. Quin era el principal problema de la seva armadura?
3. Quins gladiadors acostumaven a lluitar contra els secutors? Com anàven armats ?
http://www.youtube.com/watch?v=we6wN-TGJAk

Aquí us deixo un video on hi apareixen un conjunt de recreacions de combats entre secutors i reciaris, que acostumaven a ser els rivals dels secutors en els combats. Espero que us agradi. El secutor és, com podeu comprovar, el que s'ajusta a la descripció donada anteriorment.


Bibliografia

http://es.wikipedia.org/wiki/Secutor
http://en.wikipedia.org/wiki/Secutor
http://ca.wikipedia.org/wiki/Secutor
http://www.roman-colosseum.info/gladiators/secutores.htm
http://www.youtube.com/
https://www.google.es/search?hl=es&q=secutores&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.,cf.osb&biw=1366&bih=659&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=ILanT5jHMojPhAeT-43SAg


Daniel Codina